• Home
  • Zoeken
  • Maxximap English website
+31 13 53 08 050

Klanten over ons

 

Een succesvolle lancering van de nieuwe collectie Tibelly® zonweringdoek in samenwerking met Maxximap

Hylas is al decennialang gespecialiseerd in het confectioneren van textieldoek voor de zonweringbranche. Het bedrijf levert kwalitatief hoogwaardig acryldoek en screendoek voor verschillende zonweringstoepassingen, dat via dealers wordt verkocht voor toepassingen in zowel de zakelijke als particuliere markt. Door bedrijfsmatige veranderingen had Hylas voor het eerst in haar bestaan zelf de volledige verantwoordelijkheid voor de productie van de stalencollectie van het huismerk Tibelly®. 

Iedereen die wel eens betrokken is geweest bij het samenstellen van een stalenproductie weet dat een opdracht is waarbij veel precisie komt kijken en waarbij een kleine fout grote gevolgen kan hebben. “Ik heb me er best zorgen om gemaakt of het wel goed zou komen”, aldus Pieter Willemsen, directeur van Hylas. “Daarom wilde ik absoluut op zoek naar een betrouwbare partner”, vervolgt hij. 

Duizenden stalenboeken en hangsets161410 stalenboek 2

Maxximap produceerde voor Hylas grote stalenboeken met acryldoek bestemd voor de consumentenmarkt en kleinere stalenboeken met doek wat populairder is voor de zakelijke markt. Hierbij kwamen nog eens hangsets met acryldoek in 76 kleuren en hangsets met screendoek in 48 kleuren. Dat leverde een totaal op van duizenden hangsets en stalenboeken. “We hebben onze vraag neergelegd bij meerdere partijen en uiteindelijk viel onze keuze op Maxximap vanwege het fijne contact dat we hadden en het goede advies dat we kregen. De personen waar we contact mee hadden waren heel betrokken, dat gaf vertrouwen”, aldus Willemsen. Daarbij een goede prijs-kwaliteit verhouding gaf de doorslag.

Stalenboeken met de juiste sfeer

De grote stalenboeken zijn gemaakt uit extra dik grijsboard omplakt met drukwerk. Het ontwerp van het drukwerk leverde Hylas aan, het drukwerk zelf verzorgde Maxximap. 

161410 stalenboek 3

Rillijnen zorgen ervoor dat het boek gemakkelijk openslaat. Het laminaat met linnenstructuur zorgt ervoor dat de boeken lang mooi blijven, ondanks intensief gebruik. Het dikke rode koord als handvat voelt stevig aan wanneer je het boek hieraan vasthoudt. “De stalenboeken stralen écht kwaliteit uit en dat is precies wat we wilden, want we leveren tenslotte kwaliteit”, aldus Willemsen. Een goed stalenboek werkt ondersteunend bij de verkoop, zeker in de consumentenmarkt waar mensen vaak beslissen op gevoel en sfeer wanneer het om hun inrichting gaat. De reacties van de dealers zijn dan ook positief en de boeken, evenals de hangsets, worden veel aangevraagd. 

 

 

Samenwerking en distributie

Bij het samenstellen van de eerste set hangers was Willemsen in gezamenlijk overleg aanwezig in de productiehal van Maxximap in Goirle. “Alhoewel niet per se noodzakelijk, vond ik het wel prettig om hierbij te zijn, zodat ik zeker wist dat het goed zou gaan.” Willemsen kan niet anders zeggen dan dat Maxximap hem volledig heeft ontzorgt bij de totstandkoming van de stalencollectie voor Tibelly.

Waar voor de hangsets Hylas zelf het gesneden doek aanleverde, nam Maxximap het snijden van het doek voor de stalenboeken op zich. De rollen met doek werden aangeleverd bij Maxxisample in Tsjechië, het zusterbedrijf van Maxximap gespecialiseerd in de verwerking van grote hoeveelheden stofstalen. Daar werden de productiecodes op de rollen doek omgenummerd naar het dessinnummer, vervolgens het doek op maat gesneden en in de juiste volgorde in de boeken geplaatst.

Maxximap produceerde niet alleen de volledige collectie, maar adviseerde ook over een goede distributie van de sets naar de dealers en nam zelfs een deel daarvan voor haar rekening. De nieuwe collectie is begin 2017 succesvol gelanceerd en Hylas heeft veel positieve reacties ontvangen. “Maxximap had ons niet beter kunnen helpen dan dat ze gedaan hebben”, besluit Willemsen.

www.hylas.nl - www.tibelly.nl 

www.maxxisample.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Inschrijven
Einsteinstraat 5, 5051 DR Goirle
Postbus 345, 5050 AH Goirle
info@maxximap.nl
Tel. +31 13 53 08 050